Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2014 14:59

Ukrayna, AB ve NATO ile ortak tatbikat yapacak

Ukrayna parlamentosu, Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkelerinin katılımıyla ortak askeri tatbikatlar yapacak.

Ukrayna, AB ve NATO ile ortak tatbikat yapacak
ukrayna,ab,nato,ortak tatbikat,askeri tatbikatlar

Ukrayna parlamentosunda bugün kabul edilen yasa ile yıl içinde askeri eğitim tatbikatlarına katılacak yerli ve yabancı asker, askeri araç ve silah sayısı ve çeşidi, yabancı askerlerin ülkede bulunma süresi gibi detaylar belirlendi. Askeri eğitim tatbikatlarının hazırlık ve düzenlenmesine ilişkin harcamaların Ukrayna Savunma Bakanlığı'na devlet bütçesinden ayrılan mali kaynaklardan sağlanacağı bildirildi. Yasa tasarısı, 26 Mart'ta Devlet Başkanvekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından parlamentoya gönderilmişti.
Konuyla ilgili konuşan eski Savunma Bakanı ve Devlet Başkanı Danışmanı Aleksandr Kuzmuk, ABD ve Polonya ile düzenlenecek ortak askeri tatbikatlara 17 ülkeden toplam 7000'e kadar askerin katılmasının planlandığını söyledi. Savunma Bakanı Muhail Koval da tatbikatların esas konusunun, barış ve güvenliğin desteklenmesine yönelik uluslararası operasyonlarda yer almaya ve ülkenin savunmasına hazırlık olduğunu belirtti. Öte yandan, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım'da Ukrayna ordusuna ait askeri araçlar tren vagonlarına yüklendi.
Askeri araçlar, Kırım'ın Akmescit Bölgesi'ne bağlı Sarabuz (Gvardeyskoe) kasabasında trenlere yüklenmiş halde hazır bekletiliyor. Araçların Ukrayna'ya gitmek üzere beklediği bildiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...