Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 15:40 - Güncelleme : 16 May 2022 16:34

Harkov Valisi: Ukrayna askerleri Rusya sınırına dayandı

Ukrayna'da şiddetli çatışmaların yaşandığı Harkov bölgesinin Valisi, bölgeyi koruyan Ukrayna askerlerinin Rusya sınırına dayandığını ifade ederken Reuters Haber Ajansı henüz bu bilgiyi doğrulayamadıklarını açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
Harkov Valisi: Ukrayna askerleri Rusya sınırına dayandı
rusya,ukrayna

Ukrayna'nın Harkov Valisi Oleh Sinegubov, Telegram üzerinden 227. Müfreze'nin askerlerinin sınırdaki bir tabelayı tekrar diktiğini belirtti. Sinegubov, "Ukrayna'yı Rus işgalcilerden özgürleştirmek için hayatını riske atan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Ukrayna Savunma Bakanlığı da müfrezenin sınıra ulaştığını belirtirken "Birlikte zafere" ifadesini kullandı.

BİLGİ DOĞRULANAMADI

Britanya merkezli haber ajansı Reuters, Sinegubov'un söylediklerini henüz teyit edemediklerini belirtti. Ajans kaç Ukrayna askerinin sınıra ulaştığını ve tam olarak nerede olduklarının bilinmediğini yazdı.

Eğer Ukrayna askerlerinin Rus sınırına ulaştığı doğrulanırsa, Kiev'in ülkenin kuzeyinde de Rus güçlerini geriye itmekte başarı sağlamaya başladığı görülecek. Batı istihbaratı, Rus ordusunun Donetsk'teki ilerlemesinin durduğunu belirtiyordu.

UKRAYNA KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU

Ukrayna ordusu, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla bir köprüyü daha yıktı. Ukrayna, Rus ordusunun ilerleyişini engellemek amacıyla Luhansk Bölgesi’ndeki Severodonetsk ile Rubizhne arasındaki demiryolu köprüsünü havaya uçurdu.

AZOVSTAL FABRİKASINA SALDIRI

Rusya’ya karşı direnişine devam eden Ukraynalı askerlerin bulunduğu fabrikaya, Rus ordusu tarafından fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi.
Mariupol Belediye Başkanının Danışmanı Petro Andriushchenko'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Dün işgalciler Mariupol savunucularına karşı ilk kez yangın bombası veya fosfor bombası kullandılar (sonucu uzmanlara bırakacağız). İşgalciler, termit tabakalı 9M22C yangın bombası kullanıldığını iddia ediyor. Yanma sıcaklığı yaklaşık 2 bin-2 bin 500 santigrat derece. Yanmayı durdurmak neredeyse imkansız” dedi.

Harkov Valisi: Ukrayna askerleri Rusya sınırına dayandı

 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...