Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 12:13

Ukrayna Devlet Başkanı: Türkiye - Ukrayna ortaklığı derinleşiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştü. Zelenskiy, Türkiye ile olan ilişkilerinin giderek derinlik kazandığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı: Türkiye - Ukrayna ortaklığı derinleşiyor
ukrayna,,türkiye,,vladimir zelenskiy,,recep tayyip erdoğan,,siha,,iha,

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, iki ülke arasındaki önemli konuları görüştü. Bu görüşmenin ardından Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek derinlik kazandığını ifade etti.
Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine yönelik resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Zelenskiy, şunları söyledi:

“Ukrayna-Türkiye ortaklığı derinleşiyor ve silahlı kuvvetler güçleniyor. Beklenilen serbest ticaret anlaşması da ekonomik büyümeyi sağlayacak. Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmemizde bunları konuştuk. Stratejik Konseyin yıl dönümü sebebiyle yapacağımız toplantı için kendisini Kiev’e bekliyorum.''

UKRAYNA'DAN YENİ SİHA SİPARİŞLERİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, önümüzdeki yıl bir parti daha Bayraktar TB-2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) sipariş edeceklerini açıklamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı: Türkiye - Ukrayna ortaklığı derinleşiyor

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Donbass bölgesini ziyaret ettiği sırada ordunun ihtiyaçları için Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) alacaklarını ifade eden Bakan Aleksey Reznikov, "Türk ortaklarımız Bayraktarları üretmek için Ukrayna motorlarını kullandıklarını açıkladı. Önümüzdeki yıl daha fazla (Bayraktar) alacağız” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...