Tgrt Haber
24 Şubat 2014 11:48

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç için tutuklama emri

Ukrayna Parlamentosu tarafından yetkileri elinden alınan Devlet Başkanı Yanukoviç hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç için tutuklama emri
Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç için tutuklama emri,

Göreve yeni atanan İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç hakkında, "kitlesel ölümlere sebebiyet vermek" suçundan yakalama emri çıkarıldığını duyurdu.
Avakov, elindeki bilgilere göre, Yanukoviç'in Kırım'da olduğunu söyledi. Bakan, sadece Yanukoviç hakkında değil, diğer üst düzey yetkililer hakkında da benzer suçlardan soruşturma başlatıldığını ifade etti. Yanukoviç'in şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Muhaliflere göre, Rusya'ya gitmeye çalışan Yanukoviç sınır koruma görevlileri tarafından yolda durduruldu.Ukrayna'nın başkenti Kiev'de geçen hafta hükümet karşıtı göstericiler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Bağımsızlık Meydanı'nda yaşanan gelişmeler üzerine, muhalefet yönetimi ele geçirmiş ve Devlet Başkanı Yanukoviç'in yetkileri elinden alınmıştı. Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamayı askıya almasından sonra başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...