Tgrt Haber
13 Kasım 2021 12:27

Ukrayna duyurdu: 2022'de daha fazla Bayraktar TB2 alacağız

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, 2022'de daha fazla Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) alacaklarını duyurdu.

Ukrayna duyurdu: 2022'de daha fazla Bayraktar TB2 alacağız
ukrayna,siha,bayraktasr tb2

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, önümüzdeki yıl bir parti daha Bayraktar TB-2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) sipariş edeceklerini açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Donbass bölgesini ziyaret etti. Ordunun ihtiyaçları için Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) alacaklarını ifade eden Bakan Aleksey Reznikov, "Türk ortaklarımız Bayraktarları üretmek için Ukrayna motorlarını kullandıklarını açıkladı. Önümüzdeki yıl daha fazla (Bayraktar) alacağız” dedi.

UKRAYNA'YA AİT OLACAKLAR

Üretilecek olan SİHA’ların Ukrayna Bayraktarları olacağını belirten Reznikov, “Türkiye'de üretilecekler ama Ukrayna'ya ait olacaklar. Birleşmiş Milletler (BM) anlaşmasının 51. maddesi uyarınca bağımsızlığımızı korumamız için kullanılacaklar" diye konuştu. .

SİHA KULLANIMI İÇİN TAKTİK GELİŞTİRİYORUZ

Bu duruma 1-2 günde gelmediklerini ve önlerinde hala çok çok ilginç çalışmalar olduğunu belirten Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy de, “SİHA kullanımı için taktikler geliştiriyoruz. Metot üzerinde çalışıyoruz. Önümüzde hala çok ilginç çalışmalar var" ifadelerini kullandı.

Ukrayna, Bayraktar TB2'leri ilk kez 26 Ekim'de Rusya yanlısı milisler üzerinde Donbas bölgesinde karşı kullanmış, olay Moskova’da büyük yankı uyandırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...