Tgrt Haber
17 Ekim 2016 06:51

Ukrayna düzenli orduya geçiyor

Cumhurbaşkanı Poroşenko, önümüzdeki ekim ayından itibaren Ukrayna ordusunun tamamen sözleşmeli ve gönüllü askerlerden oluşacağını, zorunlu askerliğin kaldırılacağını açıkladı.

Ukrayna düzenli orduya geçiyor
ukrayna

Ukrayna'nın Harkov ilinde ordu birlikleri ile bir araya gelen Poroşenko, “Birçok siyasi, 15 yıl boyunca bize ordunun sözleşmeli, gönüllü askerlerden oluşacağını vadetti. Ekim ayının sonuna kadar altıncı dalga seferberliğin sona erdirilmesi talimatı verdim. Ekim ayından itibaren sözleşmeli, gönüllü orduya geçileceğinin altını çiziyorum" dedi.

Zorunlu askerlik yapacak 13 bin askerin de iyi askeri eğitim ve hazırlık sürecinden geçmesi gerektiğini belirten Poroşenko, bu askerlerin terörle mücadele bölgelerine gönderilmeyeceklerini ve sıcak çatışmaya girmeyeceklerini söyledi.

Çatışmalarda yer alan bazı askerlere devlet nişanı veren Ukraynalı lider, “Yeniden doğan bir orduya ve devlete sahibiz. Artık vatansever, güçlü, motive olmuş ve yüksek seferberlik düzeyine sahip bir devletiz" diye konuştu.

Ukrayna ordusunda 2016 başından bu yana 56 binden fazla kişi sözleşmeli olarak göreve başladı. 

Halihazırda Ukrayna'da zorunlu askerliğin süresi, yüksek öğrenim mezunları için 12, diğerleri için ise 18 ay. Sözleşmeli orduya geçilmesiyle, ülkede şu sıralar devam eden celp dönemi bir daha tekrarlanmayacak ve tüm askerler sözleşmeli veya gönüllü olarak silahlı kuvvetlere dahil olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...