Tgrt Haber
25 Haziran 2014 20:43

Ukrayna için telefon diplomasisi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla bugün birlikte telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

Ukrayna için telefon diplomasisi
fransa, ukrayna, telefon, diplomasi,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla bugün birlikte telefon diplomasisi gerçekleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollande ve Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir süre telefonda görüştü. Telefon görüşmesinin, 6 Haziran'da, Normandiya Çıkarması'nın 70. yıl dönümünü anma törenlerinde Putin ve Poroşenko arasında başlatılan görüşme süreci çerçevesinde gerçekleştiği bildirildi. Bu törenler sırasında Hollande ve Merkel'in girişimiyle Putin ve Poroşenko ilk defa kısa süreli bir araya gelmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun başlattığı barış planına destek veren Hollande ve Merkel'in, "gerilimin düşürülmesi için Rusya Federasyon Konseyi'nin, devlet başkanına mart ayında güç kullanma yetkisi verdiği kararı iptal ederek yaptığı jesti not ettikleri" bildirildi. Poroşenko'nun barış planının bir an önce yürürlüğe konması konusundaki desteğin bir kez daha yinelendiği açıklamada, kriz sonrasında alıkonulan kişilerin özgürlüğüne kavuşturulması istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...