Tgrt Haber
14 May 2022 14:29 - Güncelleme : 14 May 2022 14:48

Ukrayna köprüyü havaya uçurdu! 1.000 Rus askeri öldü, 50 tank yok edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken ortaya çıkan uydu görüntüleri şoke etti. Ukrayna, bir köprüyü geçmeye çalışan Rus taburunu havaya uçurdu. Görüntülerde uçan köprü ve teçhizat kalıntıları dikkat çekti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Thedailybeast
Ukrayna köprüyü havaya uçurdu!  1.000 Rus askeri öldü, 50 tank yok edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırı harekatı devam ederken yeni uydu görüntüleri ortaya çıktı. Şiddetli bir savaşa sahne olan Ukrayna’da Rus taburunun geçirildiği bir nehir üzerindeki köprü uçuruldu. Uydu görüntüsünde tankları ve diğer Rus askeri teçhizatları ve köprünün kalıntıları dikkat çekiyor. Rusya, savaşa başladığından beri ülkeye ağır darbe vururken silah ve personel kayıplarına yol açıyor.

YAKLAŞIK 1.000 ASKER ÖLDÜ

BlackSky istihbarat firmasının yeni uydu görüntüleri, Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına erişmek için inşa ettiği bir köprünün kalıntılarını gösteriyor. Görüntüler, 10 Mayıs'ta Ukrayna topçusu tarafından vurulduktan sonra köprüden yükselen dumanı, sudan çıkan Rus tanklarını ve kamyonlarını gösteriyor. Olayda kaç Rus askerinin öldüğü net değil ancak Forbes dergisinin tahminine göre zayiat yaklaşık 1.000 asker ve 50 tank. ve kamyonlar. 

İngiltere, Rus kuvvetlerinin zırhlı araçlarının neredeyse tamamının savaşta imha edildiğini açıkladı. Ukraynalı biraskeri analist Oleh Zhdanov, Ukrayna’da savaşın çok şiddetli olduğunu çünkü bölgeyi alma emirlerinin Putin’den geldiğini açıkladı. BBC'ye verdiği demeçte, "Çok sert ilerliyorlar çünkü bu siyasi bir görev, çünkü Putin emretti" dedi. Kremlin, birliklerini Ukrayna'nın tüm doğu Donbas bölgesini almak için yönlendirirken bunun Severodonetsk şehrini kuşatma planı için çok önemli olduğunu söyledi.

RUS ASKERLERİ İÇİN TATİL BAŞLADI

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından şu yazıları paylaşıldı: “Rus askerleri için tatil sezonunu açıldı. Bazıları Siverskyi Donets Nehri'nde yıkandı ve bazıları Mayıs güneşi tarafından yakıldı."

Kaynak: Thedailybeast
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...