Tgrt Haber
14 May 2014 08:20

Ukrayna ordusu en büyük zayiatını verdi

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki ayaklanmaları bastırmak için operasyonları başlatmasından bu yana bir günde karşılaştığı en büyük zaiatı verdi. Donetsk'te pusuya düşürülen 7 askerin öldürüldüğü belirtiliyor.

Ukrayna ordusu en büyük zayiatını verdi
Ukrayna ordusu, donetsk, pusu, asker

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçı Rus yanlılarına karşı opewrasyon yürüten yedi Ukrayna askerinin pusuya düşürülerek öldürüldüğü belirtildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kramatorsk şehri yakınlarında yaklaşık 30 ağır silahlı ayrılıkçı militanın askerlerin üzerine ateş açtığını belirtti. Bu saldırının, Doğu Ukrayna'daki operasyonların başlamasından bu yana Ukrayna ordusunun aldığı en ağır darbe olduğu belirtiliyor. Askerleri taşıyan zırhlı personel aracının roketatarlarla vurulduğu ve patladığı ifade ediliyor.
Donetsk, Pazar günü düzenlenen referandumlarla tek taraflı özerkliğini ilan eden iki Ukrayna bölgesinden birisi. Donetsk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçı militanlar, Pazartesi günü yapılan açıklamada, "Donetsk'teki her Ukrayna askeri işgalci güç olarak kabul edilecektir" demişti. Ayrılıkçıların lideri Denis Puşilin ise, Moskova'ya seslenmiş ve Rusya'nın Donetsk'i de Kırım gibi ilhak etmesini talep etmişti.
Luhansk'ta ayrılıkçıların lideri vuruldu
Öte yandan, özerklik oylaması yapan diğer Ukrayna bölgesi olan Luhansk'da da ayrılıkçıların liderine yönelik bir suikast girişimi olduğu iddia edildi. Ayrılıkçılardan yapılan açıklamada, kendisini bölgenin yeni valisi ilan eden Rusya yanlısı Valery Bolotov'un vurulduğu ve çok kan kaybetmesine karşın hayatta olduğu belirtildi. Saldırılardan önce konuşan Kiev'in atadığı Donetsk valisi, Kiev'İn bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik tanımak için yeni adımlar hazırladığını söylemişti. Krizin patlak vermesinden bu yana üçüncü kez Kiev'i ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise, hükümet ile ayrılıkçı güçlerin müzakere masasına oturması gerektiğini ifade etmişti. Ancak geçici Kiev yönetimi "Teröristlerle müzakere olmayacak" diyerek Rus yanlısı ayrılıkçılarla dialog kapısını kapatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...