Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 18:35

Ukrayna ordusunda kriz! Kadın askerler topuklu giydi

Resmi tören sırasında Ukrayna’da kadınların topuklu ayakkabı giymesi ülkede tepkilere neden oldu. Ukrayna Meclis Başkanı Yardımcısı, Savunma Bakanı Taran’ı sert sözlerle soru yağmuruna tuttu.

Ukrayna ordusunda kriz! Kadın askerler topuklu giydi
Ukrayna,Ordu,Kadın,Asker

Ukrayna’da Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 30. yıl kutlamalarına hazırlanan kadın askerlerin topuklu ayakkabı giymeleri ülkede tepkilere neden oldu. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan prova görüntülerine, haksız bir uygulama olduğunu ve ülkeye yakışmadığına dair eleştiriler yapıldı.

BAKANA TOPUKLU AYAKKABI HEDİYE ETTİLER

Ukrayna Meclisi Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk karara tepki gösteren Ukraynalı bürokratlardan yalnızca birisi. Kondratyuk yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran’a tepki göstererek, "Bu saçmalığı Ukrayna Savunma Bakanlığı sitesinde gördük.  Sayın Savunma Bakanı, siz ülkemizi ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu bir aşağılamadır" şeklinde konuştu. Karara tepki gösteren bazı milletvekilleri de Ukrayna Meclisi’nde Savunma Bakanı Taran’ın yanına giderek kendisine topuklu ayakkabı hediye etti.

Ukrayna ordusunda kriz! Kadın askerler topuklu giydi

İktidar partisi milletvekillerinden İrina Vereşuk da yaptığı açıklamada Taran’a tepki göstererek, "Sayın Bakan’ın bugün aldığı topuklu ayakkabılar, reform yapma ve tutumu değiştirme zamanının geldiğinin sembolik bir hatırlatıcısıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...