Tgrt Haber
07 May 2022 14:51 - Güncelleme : 07 May 2022 15:44

Rusya Yılan Adası'na demir attı Ukrayna vurdu!

Ukrayna, Rusya'dan Yılan Adası intikamını almaya devam ediyor. Rus donanmasına ait 'Serna' Yılan Adası'na demir attı, Ukrayna çıkarma gemisini vurdu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna Savunma Bakanlığının açıklamasına göre şimdiye kadar Rusya'nın 11 gemisi imha edildi.
Ukrayna Savunma Bakanlığının açıklamasına göre şimdiye kadar Rusya'nın 11 gemisi imha edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 73. günde de devam ederken Ukrayna ordusu ve siviller direnişlerini sürdürüyor. Son olarak Ukrayna Ordusu Güney Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz'de kilit nokta haline gelen Yılan Adası'na demir atan Rusya donanmasına ait bir geminin vurulduğu bildirildi.

Geminin hava saldırısı ile etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise söz konusu geminin "Serna" sınıfı çıkarma gemisi olduğunu belirtti.

Rusya Yılan Adası'na demir attı Ukrayna vurdu!

"Rus ordusu 25 bin 100 askerini kaybetti" Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise savaşta Rusya’nın 25 bin 100 askerinin öldürüldüğünü, bin 122 tankın, 2 bin 713 zırhlı askeri aracın, 199 uçağın, 155 helikopterin ve 11 geminin imha edildiği ifade edildi.

AMİRAL MAKAROV NEPTÜN FÜZESİYLE VURULMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz gün Ukrayna, Rusya deniz kuvvetlerine ait Amiral Makarov fırkateynini İzmail açıklarında Neptün füzesi ile batırmıştı. Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Ahmet Özay, sosyal medya hesabında ''Rusya deniz kuvvetlerine ait Amiral Makarov fırkateyni #Ukrayna tarafından #İzmail açıklarında #Neptün füzesi ile batırıldı. Arama gemisi ve helikopterler olay yerinde. Haber resmî kaynaklarca henüz doğrulanmadı. #Makarov #Rus donanmasının kaybettiği 11. gemi.'' paylaşımıyla duyurmuştu.

Rusya Yılan Adası'na demir attı Ukrayna vurdu!

ABD MOSKOVA KRUVAZÖRÜNÜN YERİNİ SÖYLEDİ UKRAYNA VURDU

NBC haber kanalının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde ABD istihbaratının paylaştığı istihbarat bilgisinin Ukrayna ordusunun Rus kruvazör gemisi Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğu ileri sürülmüştü.

Rusya Yılan Adası'na demir attı Ukrayna vurdu!

Saldırının Ukrayna kuvvetlerinin Amerikalılara Odesa'nın güneyinde Karadeniz'de seyreden bir gemi hakkında soru sormasının ardından gerçekleştiği iddia edilen haberde ABD istihbaratının o gemiyi Moskova olarak tanımladığı ve konumunun doğrulanmasına yardımcı olduğu, ardından Ukraynalıların gemiyi hedef aldığı öne sürülmüştü.

YILAN ADASI'NDA NELER OLMUŞTU?

Rus savaş gemisi, Rusya'nın harekatının ilk günü olan perşembe günü Karadeniz'deki Yılan Adası'na (Snake Island) yanaşarak adada bulunan 13 Ukrayna askerine teslim olma çağrısı yapmıştı. Askerler teslim olmayı reddetmişti. Kısa bir süre sonra da tümünün Rus bombardımanında hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Ukrayna Donanması, Yılan Adası'ndaki 13 askerin hâlâ hayatta olduğunu açıklamıştı. Donanmanın Facebook sayfasından yapılan açıklamada, "Kardeşlerimiz hayatta ve iyi" denilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...