Tgrt Haber
14 Şubat 2022 10:23

ABD’den yeni açıklama: Rusya Ukrayna’yı her an işgal edebilir, bahaneleri hazır

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın Ukrayna’yı "her an" işgal edebileceğini iddia etti. Sullivan ayrıca Rusya’nın işgale “bahane” olarak da sahte bir operasyon tehdidini dillendirebileceğini söyledi.

Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin ABD, işgalin her an gerçekleşebileceğini iddia etti.
Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin ABD, işgalin her an gerçekleşebileceğini iddia etti.

Ukrayna-Rusya krizinde tansiyon çok yüksek. Diplomasi trafiği sürerken, görüşmelerden henüz umut veren bir çözüm çıkmadı. ABD ise Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğinden kesinlikle emin olduğunu bir kez daha yineledi. ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceğini iddia etti.

Amerikan CNN kanalına konuşan Sullivan, askeri bir saldırının muhtemelen füze ve bomba saldırılarıyla başlayacağını söyledi. Bununla birlikte ABD yönetiminin diplomasinin galip gelebileceğine dair umudunu hala koruduğunu belirtti.

İstihbari bilgilerinin aktif bir planlama olduğunu gösterdiğini ve bunu sadece ABD’nin söylemediğini aktaran Sullivan, “Rusya'nın ilerlemesi durumunda müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birleşik ve kararlı bir şekilde cevap vermeye de hazırız." dedi.

RUSYA ‘SAHTE OPERASYON TEHDİDİ’ DİYECEK

Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde "bahane" olarak sahte bir operasyon tehdidini dillendirebileceğini söyleyen Sullivan, 11 Şubat'ta, askeri harekatın sivilleri öldürebilecek bir hava bombardımanıyla başlayabileceğini söylemiş ve Ukrayna'daki Amerikalıları ülkeyi terk etmeleri konusunda uyarmıştı.

KANADA DA ASKERLERİNİ ÇEKTİ

Öte yandan, ABD ve İngiltere’nin ardından kanada da Ukrayna’daki askerlerini tahliye etti. Yaklaşık 260 askerden oluşan birliğin Polonya’ya nakledildiği belirtildi. Bu arada, Kanada Dışişleri Bakanlığı da başkent Kiev’deki büyükelçilik diplomatik operasyonlarını ve personelini, Polonya sınırındaki Lviv şehrine taşıdı. Kanada Dışişleri Bakanlığı, daha önce de diplomatik personelin ailelerini Ukrayna’dan tahliye etmiş, personel sayısını da azaltmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...