Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 12:03 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 12:11

Ukrayna-Rusya savaşında son durum: Kiev 'Barış' şartını açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanı Podolyak Kiev'in tek şartını açıkladı.

Ukrayna-Rusya savaşında son durum: Kiev 'Barış' şartını açıkladı
Ukrayna,Rusya

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat’ta başlayan savaş devam ediyor. Rus güçlerinin 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamasının ardından savaş Donetsk'te yoğunlaşmış durumda. Öte yandan Ukrayna güçleri Herson'da karşı saldırılarını sıklaştırmış durumda.  Bu gelişmeler kapsamında Ukrayna cephesinden barış için tek şart açıkladı. 

ESKİ ŞANSÖLYEYE JET HIZINDA YANIT

Eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schroeder'in Putin'in 'müzakere edilmiş bir çözüm' istediği yönündeki iddiaları üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanı Podolyak Kiev'in diyalog için tek şartını açıkladı. Podolyak, diyalog için Rusya'nın Ukrayna'dan askerini çekmesi gerektiğinin altını çizdi. Podolyak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 'Moskova diyalog istiyorsa bu onlara kalmış' dedi.

İŞTE RUSYA'NIN ŞARTLARI

Bir barış anlaşmasına varılabilmesi için Moskova'nın da şartları bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda şartlarını ilan eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, barış anlaşmasına varılabilmesi için Ukrayna’nın 'tarafsız' ve 'nükleersiz' statüde olması gerektiğini belirtti. Rudenko, Moskova'nın Kiev'den net bir yanıt beklediğinin de altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...