Tgrt Haber
14 Mart 2022 11:10 - Güncelleme : 14 Mart 2022 11:35

Ukrayna savaşında 100 bin yetim mahsur kaldı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında yetimhanelerde veya bakım evlerinde yaşayan 100 bin çocuk mahsur kaldı. Doğu Avrupa Direktörü Irina Saghoyan, yetimlerin insan ticareti, istismar ve diğer sömürü biçimleri açısından yüksek riskle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Ukrayna savaşında 100 bin yetim mahsur kaldı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı milyonlarca insanın hayatını derinden etkiledi. 3 milyona yakın kadın ve çocuk komşu ülkelere göç ederken en savunmasız kesim olarak bilinen yetimler ülkede mahsur kaldı. UNICEF'in verilerine göre, Ukrayna’da 100.000 yetim çocuk bulunuyor ve bu çocuklar yetimhane, yetim okulları veya bakım evlerinde yaşıyor. Londra merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı'nın Doğu Avrupa Direktörü Irina Saghoyan’un yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu bir milyon çocuğun göç etmesine denen oldu. Ancak devlet bakımındaki çocukların çoğu ülkede mahsur kaldı" dedi.

Bu çocukların savunmasız olduğunun altını çizen Saghoyan, "Bazıları insan ticareti, istismar ve diğer sömürü biçimleri açısından yüksek riskle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI KORUYUN ÇAĞRISI

BM'nin mülteci dairesi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 2,5 milyondan fazla insanın ülkeden göç etmesine neden olduğunu söyledi. Ülkeden 18 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin çıkmasının yasaklanmasından dolayı diğer ülkelere göç eden insanların çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekti. BM, hükümetleri çocukları korumak için çaba göstermeye ve bakıcısı olmayanların barınma, sağlık hizmetleri ve diğer desteğe erişmelerini sağlamaya çağırdı.

İsrailli bir sivil toplum kuruluşu, 100 Ukraynalı Yahudi yetimi geçen hafta İsrail'e tahliye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...