Tgrt Haber
27 Haziran 2022 16:34 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 16:54

Ukrayna savaşında bir ilk... Rus üssünü vurdu, ölü ve yaralılar var

Dört ayı aşan Ukrayna-Rusya savaşında bir ilk yaşandı. ABD'nin gönderdiği HIMARS füzelerini kullanan Ukrayna, Rus üssünü vurduğunu duyurdu. Ukrayna tarafı saldırıda 40 askerin öldüğünü iddia ederken Rusya'dan konu ile ilgili ilk açıklama geldi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Rusya'dan jet hızıyla açıklama gelirken Ukrayna 40 Rus askerinin öldüğünü iddia etti.
Rusya,Ukrayna,Füze saldırısı
Rusya'dan jet hızıyla açıklama gelirken Ukrayna 40 Rus askerinin öldüğünü iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 4 ayı aşarken savaşta kritik bir gelişme yaşandı. Başkent Kiev'i düşürememesi üzerine hedefini Donbas’a yönelten Rus ordusunun ilerleyişi sürüyor. Donbas’ın büyük bir kısmını kontrolü altına alan Rus birlikleri saldırılarını yoğunlaştırırken Ukrayna cephesinden çarpıcı bir iddia geldi. ABD'nin gönderdiği HIMARS füzelerini kullanan Ukrayna, Rus üssünü vurduğunu açıkladı.

SAVAŞTA İLK DEFA KULLANILDI

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu silah savaşta ilk defa bu denli büyük bir operasyonda kullanıldı. Donbas'taki İzyum kenti yakınlarındaki bir üssü vurduğunu açıklayan Ukrayna bu saldırıda 40 Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

RUSYA'DAN JET HIZINDA CEVAP! GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Rusya'dan konu ile ilgili bir açıklama geldi. Moskova, füze saldırısını doğruladı ancak saldırının sivil hastaneyi vurduğunu iddia etti. Açıklamada hayatını kaybeden Rus askerlerine dair bir bilgi ise yer almadı. Söz konusu saldırının görüntüleri sosyal medyada yer aldı. Görüntülerde 'Z' sembolü taşıyan hasar görmüş araçların olduğu görüldü. Görüntülerde çevredeki binaların da patlamanın etkisi ile hasar gördüğü anlar yer aldı.

RUSYA’NIN KİEV’İ VURMASINDAN SONRA 

Ukrayna’nın füze saldırısı Rusya’nın dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği füze saldırısından sonra geldi. Başkent Kiev’i hedef alan Rusya, 9 katlı bir apartmanı ve anaokulunu vurdu. 1 kişi hayatını kaybetti, 5’ten fazla kişi de yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da, “Shevchenkivskiy semtindeki bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı. O yaşıyor. Arama kurtarma ekipleri şimdi annesini kurtarmaya çalışıyor" demişti.

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...