Tgrt Haber
30 Haziran 2022 00:28 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 05:58

Ukrayna, Suriye ile diplomatik bağlarını kopardı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı 2 bölgenin bağımsızlığını tanıyan Suriye ile diplomatik ilişkilerini bitirme kararı aldı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna, Suriye ile diplomatik bağlarını kopardı
Ukrayna,Suriye

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye’nin Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna’nın Suriye ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı.

Suriye, Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasının ardından Ukrayna, Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesti.

"SURİYE'YE YAPTIRIM BASKISI ARTACAK"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Suriye arasında artık diplomatik ilişkilerin olmayacağını belirterek, Suriye'ye yönelik yaptırım baskısının "daha da artırılacağını" açıkladı. Zelensky ayrıca, Suriye'nin söz konusu hareketini “değersiz” olarak nitelendirdi.

ESAD RUSYA'YI SAVUNMUŞTU

Rusya-Ukrayna savaşının henüz başlarında açıklama yapan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesinde Ukrayna işgalini "tarihin tashih edilmesi ve SSCB'nin yıkılması sonrasında sarsılan küresel düzenin dengelenmesi" olarak gördüğünü belirtmişti.

Suriye'nin bu savaşta Rusya'nın yanında yer aldığını açıklayan ve dünya için küresel bir tehdit haline gelen NATO'nun genişlemesine karşı çıkmanın Rusya'nın en doğal hakkı olduğunu savunan Esad, "Ukrayna'da dökülen kanın sorumlusunun, Suriye'de teröristleri, Ukrayna'da Nazileri destekleyen Batılı ülkeler" diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...