Tgrt Haber
03 Aralık 2021 17:04

Ukrayna tarih verip Rusya'nın saldıracağını öne sürdü!

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya ile gerilimde seviyeyi üst sınıra çıkaracak bir iddiada bulundu. Reznikov, ocak ayı sonunda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı bir saldırıya hazırlandığına dair istihbarat aldığını söyledi.

Ukrayna tarih verip Rusya'nın saldıracağını öne sürdü!
ukrayna,rusya,savaş

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim git gide tırmanırken Kiev yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov parlamentoda yaptığı açıklamada, istihbarat raporlarını gerekçe göstererek Rusya'nın Ukrayna sınırları yakınına 94 binden fazla asker yığdığını ve Ocak ayı sonunda büyük çaplı bir saldırıya hazırlanıyor olabileceğini ifade etti.

Bakan Reznikov, Ukrayna'nın durumu provoke edecek hiçbir şey yapmayacağını, ancak Rusya'nın bir saldırı başlatması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna tarih verip Rusya'nın saldıracağını öne sürdü! Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov

Reznikov, "İstihbaratımız en kötüsü de dahil olmak üzere tüm senaryoları analiz ediyor" diyerek Rusya'da bir "kış eğitim döneminin" başladığını ve Moskova'nın Ukrayna toprakları yakınında tatbikatlar yaptığı aktardı.

Rusya'nın, ilhak edilen Kırım'da ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların elindeki bölgelerde yaklaşık 100 bin askeri olduğu tahmin ediliyor.

RUSYA TEHDİT SAYIP UYARMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçtiğimiz günlerde parlamentoda yaptığı açıklamada Kırım topraklarının tekrar Ukrayna'ya katılmasını amaçladıklarını söyleyince, Rusya tarafından ilk tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Zelenskiy'in bu açıklamalarını kendilerine yönelik bir tehdit olarak gördüklerini ifade etmişti:

"Parlamentoda konuşan Zelenskiy, Kırım'ın geri dönmesinin Ukrayna'nın ana hedefi ve felsefesi olması gerektiğini söyledi. Bunu Rusya'ya yöneltilen doğrudan bir tehdit olarak görüyoruz. Bu tür ifadeler, Kiev rejiminin Rusya'nın bir bölgesine tecavüz etmek için güç de dahil mevcut tüm imkanları kullanmaya niyetli olduğu anlamına geliyor. Biz bunu böyle algılama eğilimindeyiz.''

Ukrayna tarih verip Rusya'nın saldıracağını öne sürdü!Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy

Peskov, Ukrayna sınırı başta olmak üzere stratejik noktaları silahlandıran, son olarak Kuril Adaları'nda askeri tesisler inşa eden ve bugün de Bastion füze sistemlerini buraya konuşlandırmalarına karşı özellikle batılı ülkelerden gelen tepkilere cevap vermişti:

"Rusya kendi topraklarında bu nesneleri uygun noktalara yerleştirmede özgürdür. Bu bizim egemenlik hakkımızdır. Buna hiç kimse itiraz edemez. Elbette tesislerin konuşlandırılması Rusya Savunma Bakanlığına rapor edilir ve başkomutan ile karar verilir.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...