Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2014 17:24

Ukrayna ve Rusya arasında bir kriz daha

Kommersant gazetesi yayınladığı haberde Rusya’nın yazın Ukrayna üzerinden tren geçişlerinde sorun çıkabileceğini bildirdi.

Ukrayna ve Rusya arasında bir kriz daha
Ukrayna rusya ilişkileri, rusya demir yolları, demiryolu ulaşımı,

Ukrayna Devlet Demiryolu Dairesi (Ukrzaliznıtsya) Rusya Devlet Demiryolları Dairesi’ne (RJD) gönderdiği mektupta ülkenin toprakları üzerinden geçen tüm tren biletlerinin satışının durdurulmasını istedi. Kiev gönderdiği istek mektubunu Ukrayna toprakları ile Kırım Özerk Cumhuriyeti arasındaki trenlerin seyrinin 2014-2015 yılı çizelgesindeki uyumsuzlukla açıkladı. Rusya Devlet Demiryolları’na gönderilen yazı mektubu Ukrzaliznıtsya Yolcu İdaresi Başkanlığı mühendisi Evgeniy Dıhne tarafından imzalandı. Gazete kaynağı Ukrzaliznıtsya’nın bu şekildeki ifadelerin yer aldığı telgrafı sadece Rusya Devlet Demiryolları Dairesi’ne (RJD) değil, aynı zamanda Beyaz Rusya Devlet Demiryolları Dairesi’ne (BJD) de gönderdiğine dikkat çekti. Rusya Devlet Demiryolları Dairesi’ndeki kaynağın gazeteye yaptığı açıklada ortaya çıkan durum ile ilgili olarak Ukrayna tarafı ile görüşmeler yapıldığı vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...