Tgrt Haber
28 Nisan 2022 11:06 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 11:20

Ukrayna'da bir ilk! Rusların hakimiyetindeki bölgeler Rubleye geçiyor

Rusya Ukrayna’da ele geçirdiği bölgelerde hakimiyet kurmak için çeşitli adımlar atıyor. Herson’da 1 Mayıs’tan itibaren Rus para birimi olan Ruble kullanılmaya başlanacak.

Ukrayna'da bir ilk! Rusların hakimiyetindeki bölgeler Rubleye geçiyor

Rusya askeri yöntemlerle işgal ettiği Ukrayna’daki bölgelerde hayatın her alanında tam bir hakimiyet kurmak için çeşitli adımlar atıyor. Rusya devlet medyasında göre Rusya’nın işgal ettiği Herson bölgesinde 1 Mayıs’tan itibaren Rus para birimi olan Ruble kullanılacak.

Rusya tarafından atanan yerel yönetimin Başkan Yardımcısı Kirill Stremousov, RIA-Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, geçiş döneminde hem Rus rublesinin hem de Ukrayna Ukrayna Grivnasının kullanılacağını söyledi. Her iki para biriminin de kullanılacağı 4 aylık sürenin geçiş süreci olduğunu kaydeden Stremousov, bundan sonra rubleye tam bir geçişin sağlanacağını açıkladı.

YENİ YEREL YÖNETİM KURULDU

Rus kuvvetlerinin bu hafta bölgede yeni bir yerel yönetim kuruldu. Yerel yönetimin kurulması, Rus kuvvetlerinin Herson Kent Konseyi binasının kontrolünü ele geçirmesinden sonra gerçekleşti. Rus kuvvetleri daha önce seçilmiş olan yönetimi fes etti ve güvenliğin de Rus askeri birlikleri tarafından sağlanacağı belirtildi.

Herson’da Rus tarafından atanan yetkili, Ukrayna kontrolüne dönüşün "imkansız" olduğunu söyledi ve referandum yapılmasını reddetti. Bölgenin Rusya tarafından atanan yönetiminin Başkan Yardımcısı Stremousov, şunları söyledi: "Herson bölgesinin Nazi Ukrayna'sına iade edilmesi konusu hariçtir. Bu mümkün değildir. Herson bölgesi ekonomik olarak gelişecektir. Kiev, artık insanları ve kimliklerini yok etmeye yönelik çirkin Nazi politikasını topraklarımıza dayatamayacak" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...