Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2014 10:33

Ukrayna'da çatışma, 2 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv'de, hükümet yanlıları ile Rusya yanlısı göstericiler arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü.

Ukrayna'da çatışma, 2 ölü
ukrayna,kırım,rusya yanlısı gösteriler,çatışma

Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve ülkenin en büyük ikinci kenti olan Kharkiv'de, hükümet ile Rusya yanlısı göstericiler arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti. Ukraynalıların yanı sıra çok sayıda Rusun yaşadığı Kharkiv şehrindeki Özgürlük Meydanı'nda, akşam saatlerinde Rusya yanlısı eylemciler ile kimliği belirsiz kişiler arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra bu gerginlik şehrin Rimarksi Caddesi'ne sıçrarken, Rusya yanlısı eylemciler, caddede bulunan “Prosvita” ve “Ukrayna Vatanseverleri” dernekleri ofislerine saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirirken, 10'a yakın kişi yaralandı. Görgü tanıkları, Rimarski Caddesi'nde, patlama ve silah seslerinin duyulduğunu dile getirirken, emniyet güçlerinin caddeye bağlanan yolları trafiğe kapattığı ve saldırganları yakalamaya yönelik operasyona başladığını bildirdi. Olay yerine emniyet görevlilerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye araçlarının da geldiği görüldü.
Yeni hükümetin fazla destek görmediği doğu ve güneydoğu bölgelerinde, son dönemde Rus yanlısı eylemlerde artış gözleniyor. Dün ülkenin güneydoğusunda bulunan en büyük kentlerden Donetsk'te, hükümet yanlısı ve Rusya yanlısı göstericiler arasında çıkan çatışmada da 2 kişi yaşamını yitirirken, 50 kişi de darbedildiği için hastaneye başvurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...