Tgrt Haber
05 May 2014 23:04

Ukrayna'da çatışma çıktı 7 ölü, 60 yaralı

Ukrayna hükümet güçlerinin kuşattığı Slavyansk'ın yakınındaki Semenevka kasabasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre hükümet güçlerinden 4, ayrılıkçılardan da 3 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna'da çatışma çıktı 7 ölü, 60 yaralı
ukrayna, çatışma, Rusya, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

Slavyansk kentine yakın konuşlanan hükümet güçleri, bugün bölgedeki ayrılıkçılara yönelik yeniden operasyon düzenledi. Kentin yakınlarındaki Semenevka kasabasında, hükümet güçleri ile federe bir yapı için referandum talep eden ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 ayrılıkçı ölürken 30 ayrılıkçı da yaralandı. Resmi verilere göre, bu çatışmada 4 Ukrayna askeri öldü, yaklaşık 30 asker de yaralandı. Çatışmada iki tarafın verdiği kayıpların çok daha fazla olabileceği belirtiliyor. Çatışmanın meydana geldiği alanda, birkaç sivil aracın yandığı ve sivillerin hala yaşananların şokunu yaşadıkları gözleniyor. Ahıska Türklerinin de yaşadığı Semenevka kasabasında meydana gelen çatışma ile ilgili olarak adını açıklamak istemeyen görgü tanığı bir Ahıska Türkü, çatışmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü ve iki tarafın askeri araçları kullandığını anlatarak "Korkudan evimizden çıkamadık. Tarlada çalışan sivil Vatandaşlardan da ölenler oldu" ifadesini kullandı. Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Donetsk Temsilcisi Nebican Basatov, yaptığı açıklamada, Semenevka'da 150'ye yakın Ahıska Türkünün yaşadığını kaydederek, bu çatışmalarda, Ahıska Türklerine ait evlerin hasar gördüğünü, hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Slavyansk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Galina Jerebenko da, bugün çıkan çatışmada yaralanan 15 kişinin Slavyansk'taki hastaneye getirildiğini belirterek, bir o kadarının da olay yerine yakın hastanelere sevkedildiğini kaydetti. Jerebenko, hastaneye getirilen yaralılardan 2'sinin hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, ölenlerden birinin 24 yaşındaki bir kadın olduğunu ifade etti. Bu arada, Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugünkü çatışmada, ayrılıkçılar tarafından Savunma Bakanlığına ait Mİ-24 askeri helikopterin düşürüldüğü bildirilirken, pilotların hayatta kaldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...