Tgrt Haber
25 May 2022 11:12 - Güncelleme : 25 May 2022 11:54

Ukrayna'da enkazın altından çıktı! Dehşet görüntüler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 3 ay geride kalırken Mariupol'deki bir apartmanın enkazından 200 ceset çıktı. Rusya'nın ayrılıkçıların elindeki Donbass'ta saldırıların yoğunlaştığı da bildirildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 3 ay geride kaldı, Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus füze mühimmatının tükendiğini söyledi.
rusya,ukrayna,işgal
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 3 ay geride kaldı, Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus füze mühimmatının tükendiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgalinde 3 ay geride kalırken korkunç sivil katliamlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Mariupol'deki enkazı temizleyen işçiler, 200'den fazla ceset bulduğunu açıkladı. Liman kentinin belediye başkanının danışmanı Petro Andryushchenko, işçilerin Mariupol'da çöken bir apartmanın bodrum katında çalışırken cesetleri bulduğunu açıkladı. Andryushchenko, cesetlerin çürümekte olduğunu ve pis kokunun mahalleye yayıldığını söyledi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, yeni ortaya çıkan ölümlerin, Rusya'nın Kiev'in kuzeyinde yer alan Desna kentinde savaşın başlamasından bu yana 87 kişinin öldüğü en ölümcül füze saldırılarından birini gerçekleştirmesinden bir hafta sonra geldiğini açıkladı. Zelenskiy, “İşgalciler bize karşı çok acımasız bir savaş yürütüyor. Nitekim, Avrupa kıtasında 77 yıldır böyle bir savaş olmadı. Düşmanın mümkün olduğu kadar çok insanı ve alt yapıyı yok etmeye çalıştığı tam bir savaş" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ukrayna'da şimdiye kadar toplam toplam 3 bin 930 sivilin öldüğünü ve 4 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. BM, sivillerin çoğunun bobardıman, füze ve hava saldırıları nedeniyle öldüğünü bildirdi. 

Ukrayna'da enkazın altından çıktı! Dehşet görüntüler

RUSYA GİZLİ TUTUYOR

Öte yandan Ukrayna askerlerinin ve Rus askerlerinin ölüm sayıları net olarak bilinemiyor. Rusya Savunma Bakanlığı, mart ayı sonunda çatışmada bin 351 askerin öldürüldüğünü açıkladı ardından ise ordudaki ölümlere ilişkin açıklama yapmadı.  İngiltere Savunma Bakanlığı ise savaşın ilk üç ayında en az 15 bin Rus askeri öldü. Bu rakam Afganistan’daki dokuz yıllık çatışmalarda ölen Rus askeri sayısına eş değer.

Yetkililer toplamda on binlerce Rus ve Ukraynalının savaş sonucunda öldüğünü tahmin ediyor. Sadece Mariupol'da, en kötü çatışmalardan bazılarının yaşandığı yerde, şehrin belediye başkanı en az 10 bin kişinin öldüğünü söyledi. Zelenski, ayrıca önceki gün yaptığı açıklamada, doğu Ukrayna'daki çatışmalarda her gün 50 ile 100 askerin ölebileceğini söyledi.

Zelenski’nin tahminleri, Rusya'nın doğu Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki askeri operasyonlarının yoğunluğunu artırdığı ve Zelenski'nin Ukrayna kuvvetlerinin savaş dördüncü ayına girerken Sloviansk ve Severodonetsk şehirlerine saldırmak isteyen Rus birliklerini uzak tuttuğunu söylediği sırada geldi.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...