Tgrt Haber
26 Ocak 2014 13:38

Ukrayna'da gösteriler şiddetleniyor

Ukrayna'da Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalif liderler arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından gösteriler şiddetleniyor.

Ukrayna'da gösteriler şiddetleniyor
yanukoviç,ukrayna,muhalifler,yanukoviç,

İstifası istenen Yanukoviç'in, muhalif liderlere Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevi teklifinde bulunmasına rağmen görüşmelerinden bir sonuç alınamaması üzerine dün gece göstericiler Kiev kent merkezi yangın yerine çevirdi.Dün gündüz saatlerinde Bağımsız Meydanı çevresinde polisler ile muhalif göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Gece saatlerinde kent merkezini dolduran göstericiler lastik yakarak, polise taş ve yabancı maddeler fırlattı. Meydanın çevresinde etten duvar ören polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Gece ilerleyen saatlerde ise binlerce gösterici Ukrayna Kongre Merkezi'ni kuşattı.Gece boyunca polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam etti. Göstericiler şu an meydanı çevreleyen polise karşı oluşturulan bariyerlerin arkasında eylemlerini sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...