Tgrt Haber
25 Ağustos 2014 20:11

Ukrayna'da kanlı çatışma, en az 250 ölü var

Ukrayna ordu birliklerinin ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelere doğru ilerlediği, dünkü çatışmalarda en az 250 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi.

Ukrayna'da kanlı çatışma, en az 250 ölü var
ukraya, ordu, ayrılıkçılar, çatışma,

Ukrayna'nın doğusunda aylardır Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadele eden ordu birliklerinin ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelere doğru ilerlemeye devam ettiği, dün çıkan çatışmalarda en az 250 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi. Öldürülen kişilerin çoğunun "Rus paralı askerler" olduğu iddia edildi. Terörle Mücadele Operasyonu Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların büyük can kaybı verdikleri, Ukrayna ordusunun ayrılıkçılara ait çok sayıda Grad tipi füze rampası ile ağır silah, tank ve askeri aracı tahrip ettiği belirtildi.  Ukrayna'nın doğusundaki İlovayk şehrinde 18 Ağustos tarihinde başlayan ağır çatışmaların da sürdüğü kaydedildi. Terörle mücadele güçlerine bağlı iki gönüllü birliğinin toplamda 90 ayrılıkçıyı öldürdüğü, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin de 10 "paralı askeri" öldürdüğü ve 2 Grad tipi füze rampasını tahrip ettiği bildirildi. Açıklamada, Ukrayna ordusunun Hartsizsk şehrinde bulunan ayrılıkçılara ait silah deposunu da yok ettiği bilgisi verildi. Ayrıca, Olenivka kenti civarında bulunan ayrılıkçılara ait bir konvoy ile komutanlık merkezinin bombalanması sonucu toplamda 150 "paralı askerin" öldürüldüğü, 7 tank ve çeşitli ağır silah mekanizmalarının tahrip edildiği açıklamada yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...