Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2019 22:39

Ukrayna’dan Google’a Kırım başvurusu: “Hatanızı düzeltin”

Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Valeriy Çalıy, Kırım’ı Rusya’ya bağlı olarak gösteren Google’a, hatalarını düzeltmeleri için başvuruda bulundu.

Ukrayna’dan Google’a Kırım başvurusu: “Hatanızı düzeltin”
google,,ukrayna,

Ukrayna'nın Washington Büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Büyükelçi Valeri Çalıy’ın, Google’ın tüm haritalarında Kırım’ı Rusya toprağı olarak göstermesinin sebebiyle hataların düzeltilmesi için kurumun yetkili isimlerine başvuruda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, “Kırım’ın yönetiminde bir değişiklik olmamıştır ve Google Maps’in aldığı bu karar ABD yönetimine, kongresine ve Birleşmiş Milletler’e aykırıdır” denildi. 

Google yönetimi 5 Mart’ta, “Ülkeler bulundukları topraklardaki yönetim unsurlarına bağlıdır” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Daha sonra ise Google, Kırım’ın Rusya tarafından yönetildiğini belirterek tüm haritalarında Kırım’ı, Rusya Federasyonu’na ait bir kara parça olarak gösterme kararı almıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...