Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2022 16:34 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 16:38

Ukrayna'dan gıda krizi hamlesi! İki ülkeye tahıl koridoru açıldı

Tüm dünya Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle gıda krizinden etkileniyor. Ukrayna gıda krizine karşı yeni bir karar aldı. Ukrayna, Polonya ve Romanya’ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığını belirtti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Ukrayna gıda krizine karşı harekete geçti
Ukrayna,tahıl
Ukrayna gıda krizine karşı harekete geçti

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları petrol başta olmak üzere birçok sektörde tüm dünyaya zarar veriyor. Dünyanın dördüncü büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna, savaş nedeniyle tahıl ihraç edemiyor. 

Bu durum dünyada büyük bir gıda krizini tetiklerken, Ukrayna İçişleri Bakanı Dmitro Senik, Polonya ve Romanya’ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığını bildirdi. Rus saldırıları nedeniyle, Ukrayna'nın Karadeniz’de tahıl ihracatını durdurmak zorunda kaldığını, bunun da fiyatları yükselterek küresel gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirten Senik, Baltık ülkeleri ile üçüncü bir tahıl koridoru açılması için görüştüklerini açıkladı.

''ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİ''

Polonya ve Romanya'ya ne kadar tahıl ihraç edildiği veya edileceği hakkında detay vermeyen Senik, “Bu rotalar mükemmel değil, çünkü belirli darboğazlar oluşturuyor. Ancak bu arada rotaları geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...