Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2022 11:08 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 11:22

Ukrayna'dan kritik duyuru: Savaş Donbass’ta ve Luhansk’ta başladı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Bir süredir şehirlerden çekilen Rus birliklerinin Donbass ve Luhansk’a yoğunlaşacağı ve çok daha kanlı çatışmaların meydana geleceği tahmin ediliyordu. Ukrayna İçişleri Bakanının Danışmanı Denysenko, beklenen kanlı savaşın zaten başladığını söyledi.

Doğu Ukrayna'dan tahliyeler devam ediyor.
Doğu Ukrayna'dan tahliyeler devam ediyor.

Ukrayna - Rusya savaşında 47. gün... Bir süredir bazı şehirlerden çekilen Rus Ordusu’nun Donbass ve Luhansk’ta beklenen saldırısı başladı. Ukrayna İçişleri Bakanının Danışmanı Denysenko, bu durumu “Savaş zaten başladı” diyerek duyurdu. Bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Doğu Donbass bölgesindeki son taarruzunun başladığını söyleyerek “Rusya burada kuvvet toplamaya devam ediyor. Bana göre, bu büyük saldırı (Doğu Ukrayna'da) çoktan başladı" dedi.

24 ŞUBAT’IN TEKRARI OLMAYACAK

“Rus işgalinin başladığı 24 Şubat'ın tekrarı olmayacağını anlamalıyız. Büyük saldırı fiilen zaten başladı" diyen Denysenko, "Ruslar güçlerini biriktiriyor. Birliklerini ve askeri teçhizatlarını Donbass ve Luhansk bölgelerine yeniden yerleştirmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı. Deyysenko, son günlerde çatışmaların azaldığının altını çizerek “Ancak genel olarak taarruz çoktan başladı diyebiliriz" dedi.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Denysenko, Dnipropetrovsk bölgesinde gece boyunca patlamalar olduğuna dikkat çekti ve Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Harkov'un bombalanmasının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın Luhansk Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Serhii Haidai, 11 Nisan'da Luhansk ve Donbass'tan daha fazla tahliye treninin kalkacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...