Tgrt Haber
30 Haziran 2021 18:21

Ukrayna'dan Rusya'ya 'tek millet' tepkisi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Putin’in Ukraynalılar ve Rusların tek millet olarak gördüğünü söylemesine sert tepki gösterdi.

Ukrayna'dan Rusya'ya 'tek millet' tepkisi
ukrayna,,rusya,,putin,

Rusya Devlet Başkanı Putin Rus halkının sorularına geçtiğimiz günlerde cevap verdi. Ukrayna sorusuna cevap veren Putin,  “Ukraynalılar ve Rusları tek millet olarak görüyorum” ifadeleri sonrası Ukrayna’dan tepki gecikmedi.  Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukraynalılar ve Rusların iki farklı ulus olduklarını belirtti. Kuleba ayrıca, "Rusya eğer 2014 yılında Ukrayna’ya saldırarak, binlerce insanı öldürüp topraklarımızı işgal etmeseydi iyi komşular olarak yaşardık" ifadelerini kullandı.

KLASİK RUS MANİPÜLASYONLARI

Kırım halkına değinen Kuleba, Ukrayna’nın yerli halkaları, Kırım Tatarları ve Karaitler olduğunu belirtti. Kuleba ayrıca, “Ruslar, hakları anayasa tarafından diğerleriyle eşit koşullarda korunan ulusal bir azınlıktır. Kendi devletlerine sahip oldukları için yerli halk olarak kabul edilemezler. Alternatif kurgular, klasik Rus manipülasyonlarıdır. Putin, Ukrayna'nın sorunlarının Moskova'da çözüleceğini hayal ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkının kararı bellidir. Burası bizim ülkemiz ve kendi kaderimize biz karar vereceğiz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...