Tgrt Haber
17 Haziran 2022 16:39 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 17:03

Ukrayna’dan Rusya vatandaşlarına vize kararı: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya vatandaşlarının Ukrayna’ya seyahat edebilmesi için vize uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna’dan Rusya vatandaşlarına vize kararı: 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak
rusya,ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasındaki vizesiz seyahat uygulamasında değişiklik yapılacağını bildirdi.

VİZE ZORUNLULUĞU 1 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, “Devletimizin ulusal güvenliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik benzeri görülmemiş tehditlere karşı koymanın bir parçası olarak, Bakanlar Kuruluna Rusya vatandaşlarının Ukrayna'ya giriş koşullarını gözden geçirmelerini önerdim. Bakanlar Kurulu, Ukrayna ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında iki ülke vatandaşlarının vizesiz seyahatine ilişkin anlaşmanın feshedilmesine ve ülkeler arasındaki bazı uluslararası anlaşmaların uygulanmasına yönelik önemli bir karar vermelidir” dedi.

Karara göre Rusya vatandaşlarına uygulanacak olan vize zorunluluğu 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...