Tgrt Haber
29 Aralık 2022 17:03 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 17:20

Ukraynalı Bakan Fedorov: Dizlerimin üzerine çöküp Elon Musk'a yalvardım

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihalio Fedorov, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in ürettiği Starlink sistemi için Musk'a 'dizlerinin üzerine çöküp yalvardığını' söyledi.

Ukraynalı Bakan Fedorov: Dizlerimin üzerine çöküp Elon Musk'a yalvardım
ukrayna,elon musk,starlink

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihalio Fedorov, Elon Musk'ın gönderdiği Starlink uydu interneti sistemlerinin ve İHA'ların savaşın gidişatını ciddi derece etkilediğini söyledi. ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e açıklamalarda bulunan Federov, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 30 bin civarında hücresel baz istasyonu olduğunu, Rusların elektrik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bazı dönemlerde yarısından çoğunun devre dışı kaldığını belirtti.

Mobil iletişim ve internet sistemlerinin savaşta çok önemli olduğunu vurgulayan Fedorov, bunlara şimdilik tek alternatifi Starlink'in sağladığını belirtti. Fedorov, Musk'ın Starlink uydu sistemlerini göndermesi için "Orada diz çöktüm, Ukrayna'yla çalışmaya başlamaları için yalvardım ve dünya rekoru kıracağımıza söz verdim" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı Bakan Fedorov: Dizlerimin üzerine çöküp Elon Musk'a yalvardım

UKRAYNA'DA 24 BİN STRALİNK İSTASYONU VAR

Fedorov, Musk'ın gönderdiği Starlink'i ABD'nin tedarik ettiği füze sistemlerine benzeterek, "Bunlar binlerce hayatın kurtulmasını sağladı" dedi. Bakan, uydu sistemlerinin hem iletişim kanallarının açık kalmasını hem de drone saldırılarında Rus havan mevzilerindeki hedeflerin yerlerinin belirlenmesini mümkün kıldığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle savaşı başlatmasından üç gün sonra Fedorov, Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda Musk'tan ülkeye Starlink istasyonları göndermesini istemişti. Elon Musk ise ilk Starlink sistemlerini mart başında Ukrayna'ya göndermişti.

Öte yandan Ukrayna'da halihazırda aktif halde 24 bin Starlink istasyonu var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...