Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2018 14:27

Ukraynalılar, Rus Kızılordu Korosu'nun konserini bastı

Polonya’da düzenlenen Rus Kızılordu Korosu konseri sırasında Ukraynalı protestocular sahneyi basarak, Rusya’yı protesto etti.

Ukraynalılar, Rus Kızılordu Korosu'nun konserini bastı
rusya,,ukrayna,,rus kızılordu korosu,,konser,,polonya,

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik kültür etkinliklerine de yansıdı. Dünyanın en ünlü askeri müzik gruplarından olan Rus Kızılordu Korosu’nun Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde verdiği konserde Ukraynalı aktivistler sahneyi bastı.

RUSYA ALEHİNE PANKARTLAR AÇILDI
Kızılordu’nun konseri sırasında Ruslara ait dans gösterisi yapan grubun sahneden ayrılmasının ardından 2 Ukrayna vatandaşı bir anda sahneye atladı. Slogan atarak sahneye çıkan Ukraynalı aktivistler pankartlar açarak Rusya’yı protesto etti. Ukrayna ve Polonya bayrakları açan kişilere ilk olarak güvenlik görevlileri müdahale etti. 

KIZILORDU KOROSU KONSERİNE DEVAM ETTİ
Yaşanan bu ilk protesto olayı sırasında güvenlik görevlileri protestocu 2 kişiyi sahneden indirdi. Bu sırada salonda konseri izleyen sanatseverler korkuya kapılarak çığlık çığlığa bağırdı. Olayları sadece izlemekle yetinen Kızılordu üyeleri protestocuların salondan çıkarılmasının ardından konserlerine devam etti.

GÖRÜNTÜLER BÜYÜK SES GETİRDİ
Salonun dışarısına çıkartılan protestocular amaçlarına ulaşmak için protestolarını salonun dışında da sürdürdü. Aktivistler protesto görüntülerini sosyal medya hesaplarından yayınladı. Yayınlanan görüntüler Rus, Polonya ve Ukrayna basınında geniş yer bulunca protestocular hedefine ulaşmış oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...