Tgrt Haber
24 May 2022 16:57 - Güncelleme : 24 May 2022 17:32

Ukraynalılar Bayraktar TB2 hayranlığını kliplere taşıdı! SİHA'lar için özel klip çektiler

Rusya’nın Ukrayna'yı işgal girişiminde savaşın dengelerin değiştiren Bayraktar TB2 için Ukraynalı askerler tarafından şarkı yazılmıştı. Bayraktar'a olan hayranlıklarını şarkı sözlerine taşıyan Ukraynalı askerler, o şarkıcının klibini çekti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bayraktar,TB2,SİHA,Türkiye,Ukrayna,Rusya,Savaş

Yerli ve milli teknoloji hamlesiyle Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2, TSK’nın Suriye ve Kuzey Irak’taki operasyonlarda, Karabağ ve Ukrayna’da ‘savaşın dengesini değiştiren’ unsur olarak sahnede boy gösterdi.

Nokta atışlarıyla düşmanlara nefes aldırmayan Bayraktar TB2, bu başarısıyla birçok ülkenin radarına girmeye de devam ediyor.

SAVAŞLARIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ, TALİPLERİ ARTTI

Libya, Katar, Etiyopya, Ukrayna ve Azerbaycan tarafından aktif olarak kullanılan TB2’ler Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Slovakya, Letonya, Fas, Malezya, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Pakistan ve Irak da yoğun bir ilgi gösterirken, Bayraktar TB2 SİHA bu yıl içinde Polonya’ya ihraç edilecek.

Dünyanın konuştuğu Bayraktar TB2’ler Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden Ukrayna ordusunun vaz geçilmez kozu oldu. Rus ordularına büyük zayiat veren Bayraktar TB2, adeta savaşın seyrini değiştirdi.

BAYRAKTAR ŞARKISINA KLİP ÇEKİLDİ

Ukrayna’nın direnişinde sembol olan Bayraktar TB2 için şarkılar yazıldı hatta evcil hayvanlarına ismini bile veren oldu. Türk SİHA’larına ilginin ve desteğin büyümeye devam ettiği bu günlerde Ukrayna ordusundaki askerlerden bir klip geldi.

Ukrayna'da Bayraktar TB2 SİHA'ları için yazılan şarkının klibi çekildi. Klipte Bayraktar saldırılarından görüntüler ve SİHA'ların imha ettiği Rus savaş araçları yer aldı.

SAVAŞTA SON DURUM

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının 24 Şubat ile 24 Mayıs tarihleri arasında Rus ordusunun savaştaki kayıplarına ilişkin veriler güncellendi. Buna göre, Ukrayna topraklarında 29 bin 350 Rus askeri öldürüldü. Bunun yanı sıra 205 uçak, 170 helikopter, 1302 tank, 3 bin 194 zırhlı araç, 112 füze, 606 roketatar sistemi ve 93 hava savunma sistemi imha edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...