Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 20:36 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 20:52

Lviv'de tarihi anlaşma imzalandı: Ukrayna tahrip olan altyapı Türkiye ile yeniden inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lviv'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile gerçekleştirdiği kritik zirve sonrası, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için anlaşma imzalandı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Lviv'de tarihi anlaşma imzalandı: Ukrayna tahrip olan altyapı Türkiye ile yeniden inşa edilecek
Ukrayna,Türkiye,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden bu yana ilk kez Ukrayna'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya geldi. Erdoğan ve Zelenskiy, Potoçki Sarayı'nda görüştü.

Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski, Ankara-Kiev ilişkilerinin tüm yönlerini stratejik ortaklık düzeyinde görüştükleri ikili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılımıyla üçlü görüşme yapıldı.

Erdoğan'ın Zelenskiy ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında, Ukrayna'nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla Türkiye ve Ukrayna arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşmayı, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imzalandı.

TÜRKİYE İLE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Anlaşmayla iki ülke arasında Ukrayna'nın yeniden inşası için bir Görev Gücü oluşturulacak. Görev gücü ile Ukrayna'da yollar, köprüler, su ve elektrik altyapısı, hastane ve okul gibi sosyal ve ekonomik önemi haiz tesislerin yeniden inşası için çalışmalar birlikte koordine edilecek. 

ERDOĞAN: TEKRAR ARABULUCU ROLÜNE HAZIRIZ

Öte yandan kritik zirve sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden işbirliği ve dayanışmaının ilerletilmesini ele aldıklarını belirtti ve Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğini bir kez daha vurguladığını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının görüşmenin ana konusu olduğunu söyleyen Erdoğan, yeni bir Çernobil felaketinin tekrar yaşanmasını istemediğini belirtti. Ukrayna'nın yeniden inşası için destek verileceğini belirten Erdoğan, İstanbul Anlaşması'nın olumlu yansımalarını tüm dünyada hissedildiğini de söyledi. 

Savaşın müzakare masasından biteceğini belirten Erdoğan, "Zelenskiy ve Guterres de benimle aynı fikirde, Türkiye olarak tekrar arabulucu rolünü oynamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...