Tgrt Haber
13 Nisan 2014 11:02

Ukrayna'nın doğusunda silahlı çatışma

Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'da silahlı kişilerin hükümet binasını ele geçirme girişiminde bulunması üzerinde çatışma yaşandı.

Ukrayna'nın doğusunda silahlı çatışma
ukrayna,silahlı çatışma,kramatorks,silahlı kişiler,çatışma,

İçişleri Bakanı Arsen Avakov, yaptığı açıklamada dün gece bazı grupların Kramatorsk kentindeki hükümet binası ve polis karakolunu ele geçirme girişimi üzerine çatışma yaşandığını belirtti.Kramatorsk'taki  kimliği belirsiz grupların saldırılarının devam ettiğini, polisin saldırılara karşılık verdiğini ifade eden, Avakov, Donetsk'teki Kransy Liman kentinde ise hükümet binalarını ve karakolu ele geçirmeye çalışan grupların, polisin karşılık vermesi üzerine geri püskürtüldüğünü kaydetti.
Silahlı grupların ayrıca Druzhkovka kentindeki hükümet binalarına da saldırdığı bildirildi. Donetsk'e bağlı Slavyansk ilçe emniyet müdürlüğü de dün silahlı şahıslar tarafından işgal edilmişti.Donetsk, Kharkiv ve Lugansk kentlerinde 6 Nisan'dan bu yana Rusya yanlısı olduğu tahmin edilen yaklaşık bin 500 kişilik grubun bölgedeki hükümet ve güvenlik binalarını kontrol altına aldığı kaydedildi.Donetsk Bölge Polis Sözcüsü Igor Dyomin gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı grupların bilinmeyen bölgelerden otobüslerle getirildiğini belirtti. Polis kaynakları, söz konusu grupların Rusya yanlısı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.Bu arada Donetsk, Polis Müdürü Konstantin Pozhydayev'ın çatışmalar nedeniyle istifa ettiği bildirildi. Donetsk de geçen hafta sonu, Ukrayna’nın diğer doğu şehirleri Kharkiv ve Lugansk gibi Rusya yanlısı göstericilerin yerel yönetim ve güvenlik binalarını işgaline sahne olmuştu.Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar, bu kentlerin Rusya’ya bağlanması için referendumlar yapılmasını talep etmişti. Moskova yönetiminin sorumlu tutulduğu olaylar, Batı ülkeleri tarafından kınanmıştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...