Tgrt Haber
13 Eylül 2021 16:47

Ukrayna'nın Türk İHA'larına Rusya'dan S-400 hamlesi: Yeni kriz kapıda

Ukrayna'nın Türk İHA'larıyla Rusya'ya karşı hamlesinin ardından Belarus, ülkenin Ukrayna ile olan güney sınırını kapsayacak şekilde S-400 konuşlandıracağını açıkladı.

Ukrayna'nın Türk İHA'larına Rusya'dan S-400 hamlesi: Yeni kriz kapıda
rusya,ukrayna,türk,iha

Ukrayna'nın 4 adet Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı kompleksi daha satın almayı planladıklarını açıklasının ardından Rusya harekete geçti. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkenin Ukrayna ile olan güney sınırını kapsayacak şekilde s-400 konuşlandırmayı düşündüğünü belirtti. Basın açıklamasında Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Putin ile yaptığımız görüşme sonucunda kendisine S-400 konusunu tekrar hatırlattım. Ülkemizin Ukrayna ile olan güney sınırını kapsayacak şekilde S-400 konuşlandırmayı düşündüğümüzü ifade ettim. Çünkü Ukrayna tarafından ülkemize yönelik hareketlilikler yaşanıyor.''

Ukrayna'nın Türk İHA'larına Rusya'dan S-400 hamlesi: Yeni kriz kapıda

PUTİN TALİMAT VERDİ 

Lukaşenko, Belarus'un güney komşusu Ukrayna taraflarından gelecek tehditleri önlemek için S-400'e ihtiyaçları olduğunu ve Putin'in de talimat verdiğini açıkladı:

"Şu an için S-300 ile Batı tarafını tamamen güvenli şekilde kapsıyoruz. Ancak güney sınırlarımıza yönelik tehlikeleri Belaruslu ve Rus generallerle değerlendirdik. 1200 kilometrelik Ukrayna sınırını da kapsayıp tehlikelere kapatmamız gerektiği kararını aldık. Bundan dolayı S-400'lere ihtiyacımız olacak. Putin bu konuyla ilgili de Rusya Savunma Bakanı’na talimat verdi ve alım için çalışmalara başladık.''

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI: RUSYA'YLA SAVAŞ OLABİLİR

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski iki ülke arasında bir savaşın yaşanabileceğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin ile kapsamlı bir görüşme yapmak istediğini ifade eden Zelenski, Rusya ile savaşın gerçek bir olasılık olup olmadığı sorulduğunda, "Bence olabilir. Rusya tarafında güçlü bir tırmanış olursa, bu olabilecek en korkunç şey. Maalesef öyle bir imkan var" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...