Tgrt Haber
17 Aralık 2019 00:23

Uluslararası Af Örgütü: İran'daki gösterilerde en az 304 kişi öldü

Uluslararası Af Örgütü, İran’da yaşanan eylemlerde 304 kişinin öldürüldüğünü, aralarında çocukların da bulunduğu binlerce kişinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü: İran'daki gösterilerde en az 304 kişi öldü
İran,,Uluslararası Af Örgütü,

İran’da yaşanan karışıklıklara ilişkin son raporunu açıklayan Uluslararası Af Örgütü, geçtiğimiz ay patlak veren hükümet karşıtı eylemlerde en az 304 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

'Binlerce eylemci gözaltına alındı'

Londra merkezli örgüt, aralarında çocukların da bulunduğu binlerce kişinin de gözaltına alındığını belirterek, “15-18 Kasım tarihlerinde binlerce kişi yaralandı. İranlı yetkililer İran’ın gaddar baskısının haykırılmasını engellemek için gazeteciler, insan hakları savunucuları ve öğrencilerin yanı sıra binlerce eylemciyi gözaltına alıyor” ifadelerine yer verdi.

İranlı yetkililer sayıları reddetti

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, 6 Aralık’ta açıkladığı raporda en az 208 kişinin öldürüldüğünü ancak gerçek sayının çok daha fazla olabileceğini bildirmişti.

Uluslararası Af Örgütü ise daha önce yayınladığı raporunda en az 208 kişinin öldürüldüğünü açıklamış ancak, İranlı yetkililer Af Örgütü’nün açıklamasını reddetmişti.

Hükümeti istifaya çağırmışlardı

İran’da artan petrol fiyatlarının ardından yüzlerce kişi İran sokaklarında eylem başlamıştı. Gösteriler kısa süre içinde hükümet karşıtı eylemlere dönüşmüştü.

Eylemciler üst düzey yetkililerin posterlerini ateşe vermiş ve hükümeti istifaya çağırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...