Tgrt Haber
11 Kasım 2015 02:54

Uluslararası Atletizm Vakfı Başkanı Diack istifa etti

Fransa'da yolsuzlukla suçIanan Diack, Uluslararası Atletizm Vakfı Başkanlığı görevinden istifa etti.

Uluslararası Atletizm Vakfı Başkanı Diack istifa etti
fransa, atletizm,

Fransa'da yolsuzluk ve kara para aklamakla suçlanan Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliği'nin (IAAF) eski Başkanı Lamine Diack, Uluslararası Atletizm Vakfı (IAF) Başkanlığı'ndan istifa etti. IAAF tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diack'ın IAF Başkanlığı görevinden ayrılmasıyla ilgili istifa mektubunun IAAF'a ulaştığı bildirildi. IAF Onursal Başkanı Monako Prensi Albert'in konuyla ilgili bilgilendirildiği kaydedilen açıklamada, IAF'ın yeni başkanının en kısa zamanda seçileceği duyuruldu. Diack'ın, Uluslararası Olimpiyat Komitesi onursal üyeliği salı günü geçici olarak askıya alınmıştı.
 
Senegalli 82 yaşındaki Diack, geçen hafta Paris'teki ilk sorgusunun ardından adli denetim altında tutulmak şartıyla serbest bırakılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diack'ın danışmanı Habib Cisse de önce gözaltına alınıp, daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.
 
Haklarında soruşturma açılan Diack ve Cisse, Fransa'da tutuksuz yargılanacak.
 
1999 yılından geçen ağustos ayına kadar IAAF Başkanlığı yapan Diack hakkındaki soruşturma, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'ndan gelen bilgiler doğrultusunda Fransız savcılar tarafından başlatılmıştı.
 
Diack'ın, IAAF'nin pazarlama bölümünün yöneticisi olan oğlu Pape Massata Diack, Rusya'daki doping skandallarının üstünü kapatarak yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevinden istifaya zorlanmıştı.
 
IAAF'nin mali işlerinden sorumlu olan ve aynı zamanda Rusya Atletizm Federasyonu Başkanlığı'nı üstlenen Valentin Balakhnishev de skandalın ortaya çıkmasının ardından IAAF'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...