Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 23:35

Umman Dışişleri Bakanı: İsrail'le normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız

Donald Trump'ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde ABD’nin girişimleri sonucu Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı. Umman İsrail'le ilişkilerini normalleştiren üçüncü Körfez ülkesi olmayacağını duyurdu.

Umman Dışişleri Bakanı: İsrail'le normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız
Umman,,İsrail,

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'le normalleşmeye kapıları kapatılı. el-Busaidi, ülkesinin İsrail'le ilişkilerini normalleştiren üçüncü Körfez ülkesi olmayacağını belirtti. 

'FİLİSTİN HALKINDAN YANAYIZ'

Merkezi Londra'da bulunan Eş-Şarku'l-Avsat Gazetesi'ne konuşan Busaidi, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra İsrail'le normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olup olmayacağı sorusunu cevaplandırdı.

Busaidi, "İsrail'le normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız. Biz Filistin halkının meşru haklarından yanayız ve devletlerin egemenliklerinin bir getirisi olarak aldıkları kararlara saygı duyduğumuz gibi onların da bizim aldığımız kararlara saygı duymasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

YEMEN'DE UZLAŞMA ARANIYOR

Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın yarın Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaretle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Busaidi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Tarık'ın, ülkenin kuzeybatısındaki Neom kentinde bir araya gelmesinin ve pek çok alanda anlaşmalar imzalanmasının beklendiğini kaydetti.

Busaidi, Umman'ın Yemen krizinde bir girişimi olmadığını sadece tarafları uzlaştırmaya çalıştıklarını ve İran'ın da barış için sarf edilen çabaları desteklediğini düşündüklerini kaydetti.

ABD’nin girişimleri sonucu 2020’nin sonlarına doğru sırayla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Sudan ve Fas İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...