Tgrt Haber
23 Ocak 2022 17:07

ABD donanmasından açıklama: 40 ton patlayıcı madde ele geçirdik

ABD donanması, Umman Körfezi'nde patlayıcı yapımında kullanılan 40 ton kimyasal madde ele geçirdiğini açıkladı.

ABD donanmasından açıklama: 40 ton patlayıcı madde ele geçirdik
Yemen,patlayıcı madde

ABD Donanması, Umman Körfezi'nde, İran'dan Yemen'e gitmekte olan ve patlayıcı imalatında da kullanılan 40 ton üre gübresi taşıyan bayraksız bir balıkçı gemisi yakaladı.  Donanmadan yapılan açıklamada, "ABD 5'inci filosuna bağlı gemiler, 18 Ocak'ta, daha önce Somali kıyılarında silah kaçakçılığında kullanılan bir balıkçı gemisine Umman Körfezi'nde el koydu" ifadeleri yer aldı. 
Açıklamada, geminin İran'dan çıktığı ve daha önce Yemen'deki Husilere silah götürmek için kullanılan bir rotayı kullandığı ifade edildi.

GEMİ SİLAH KAÇAKÇILIĞINDA DA KULLANILMIŞ 

USS Chinook gemisinin bayrak doğrulaması için şüpheli gemiyi durdurduğu vurgulanan açıklamada, "Bayrak doğrulaması ve ardından arama sırasında, ABD kuvvetleri, patlayıcı için de kullanıldığı bilinen tarımsal bir kimyasal bileşik olan 40 ton üre gübresi tespit etti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, geminin, Şubat 2021'de ABD Donanması tarafından Somali kıyılarında durdurulan ve üzerinde binlerce AK-47 saldırı tüfeği, hafif makineli tüfek, ağır keskin nişancı tüfeği, roketatar, bomba atar ve mürettebat tarafından kullanılan silahlar dahil birçok askeri malzemenin ele geçirildiği yelkenli olduğu kaydedildi.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...