Tgrt Haber
29 Kasım 2021 11:38

Umre ibadetine 'Omicron varyantı' güncellemesi: Kriterler değişti

Suudi Arabistan, yeni varyant Omicron vakalarındaki artış nedeniyle Umre ibadeti için yabancıların ülkeye kabulünde yeni zorunluluklar getirdi.

Umre ibadetine 'Omicron varyantı' güncellemesi: Kriterler değişti
suudi arabsitan,,umre,,omicron varyantı,,kovid 19,,koronavirüs,,covid 19,,sağlık,

Yakın zamanda harem alanı ve çevresindeki sosyal mesafe kuralını kaldıran Suudi Arabistan'da dünyada artışa geçen ve peş peşe önlemlerin alındığı yeni varyant Omicron nedeniyle tedbir almaya başladı. Omicron varyantında yaşanan artış nedeniyle, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı koronavirüs kısıtlamalarını güncelledi. Umre ibadeti için ülkeye gelecek olan yabancı ülke vatandaşlarını kabul etmeye karar verdiğini duyuran bakanlık tarafından yapılan açıklamada uygulanacak protokole de yer verildi.

YENİ KRİTERLER

Alınan karar kapsamında umre yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları Suudi Arabistan'ın onayladığı koronavirüs aşısını oldukları takdirde karantinaya tabi tutulmayacak.

Suudi Arabistan tarafından kabul edilen Covid-19 aşıları arasında İki doz Pfizer BioNTech, Moderna, SK Bioscience, Oxford AstraZeneca, Comirnaty, Vaxzevria, Spikevax ve 1 doz Johnson & Johnson yer alırken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanan ancak Suudi Arabistan'ın onaylamadığı çift doz aşılı kişiler ise üç gün boyunca karantinada tutulacak. Karantinanın ardından ülkeye girebilmeleri için bu kişilerden negatif PCR testi sonucu istenecek

Öte yandan Umre ziyareti yapacak yabancıların Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığının daha önce açıklanış olduğu şartlara göre 18 ile 50 arasında olması gerekiyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...