Tgrt Haber
10 Şubat 2014 09:54

Una-Sana Kantonu Başbakanı Lipovaça istifa etti

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Una-Sana Kantonu'nun Başbakanı Hamdiya Lipovaça istifa etti.

Una-Sana Kantonu Başbakanı Lipovaça istifa etti
bosna hersek, una-sena başbakanı Lipovaça istifa etti, bosna hersek'te şiddet olayları,

Una Sana Kantonu'nun en büyük kenti Bihaç'ta, 4 gündür eylem yapan protestocuların görevini bırakmasını istedikleri Lipovaça, istifa ettiğini açıkladı. Bihaç'ta, sabaha karşı toplanan Una-Sana Kantonu Meclisi, oybirliğiyle Lipovaça'nın istifasını kabul etti. Yeni kanton başbakanının, meclis üyelerince 10 gün içerisinde seçileceği öğrenildi. Lipovaça, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni hükümet seçilene dek görevinin başında olacağını ve kaosun yaşanmasına izin vermeyeceğini belirtti. Lipovaça, yeni protestoların, yeni saldırıların olmaması için ''gereken bedeli ödemeye hazır olduğunu'' belirterek, sözlerine ''Yaşasın Bosna Hersek'' ifadeleriyle son verdi.
Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde başlayan, ardından tüm ülke geneline yayılan protestolar nedeniyle, Tuzla Kantonu Başbakanı Sead Çauşeviç, Zenitsa-Doboy Kantonu Başbakanı Munib Huseyinagiç ve Saraybosna Kantonu Başbakanı Suad Zelykoviç de istifa etmişti. Kanton başbakanlarının yanı sıra, Hersek-Neretva Kantonu İçişleri Bakanı Mario Şulenta, Novi Travnik Belediye Başkanı Refik Lendo ve Bosna Hersek Polis Koordinasyon Müdürü Himzo Selimoviç de istifa ettiklerini açıklamışlardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...