Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2016 12:19

UNESCO Mescid-i Aksa ismini benimsedi

Filistin hükümeti, UNESCO'nun 'Heykelin Dağı' yerine Mescid-i Aksa adını benimsemesini memnuniyetle karşıladı.

UNESCO Mescid-i Aksa ismini benimsedi
unesco, mescid-i aksa,

Filistin hükümeti ve çeşitli hareketlerin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür teşkilatının (UNESCO) “Heykelin Dağı” yerine Mescid-i Aksa adını benimsemesini olumlu karşıladığı bildirildi.Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmut, yaptığı yazılı açıklamada, UNESCO’da yapılan oylamada “Heykelin Dağı” yerine Mescid-i Aksa adının kullanılması yönünde çoğunlukla karar alınmasının olumlu değerlendirilerek, söz konusu kararın dünyanın, Kudüs kentindeki Arap mirası ve Müslüman ile Hristiyanların kutsallarını hedef alan İsrail’in “sahte kampanyalarına” prim vermediğine işaret ettiği belirtildi.

Kudüs’e karşı yapılan “tehlikeli ihlallere” karşı harekete geçme çağrısı yapılan açıklamada, bu çerçevede UNESCO tarafından verilen kararların acilen uygulanması talep edildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın liderliğindeki Fetih Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada da UNESCO kararında olduğu gibi tarihi ve dini mekanlara ait gerçek isimlerin bütün “diplomatik seviyelerde” kullanılması için çağrı yapılarak, İsrail’in kullandığı terimlerin kullanılmaması talebinde bulunuldu.

Hamas Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada ise UNESCO kararının “adil” olduğu ifade edilerek, söz konusu kararın, İsrail’in mukaddesata karşı işlediği ihlallerden dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması için başlangıç olması beklendiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Mescid-i Aksa adı lehine oy kullanan ülkelere teşekkür edildi.

UNESCO’da daha önce yapılan oylamada 33 oy lehte, 6 oy aleyhte ve 17 çekimser oy ile “Heykelin Dağı” yerine Mescid-i Aksa adının kullanılması kabul edilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...