Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2015 19:59

UNESCO'dan DAEŞ'e kınama

UNESCO, DAEŞ’in antik Palmira kentindeki tarihi zafer takını imha etmesini kınadı.

UNESCO'dan DAEŞ'e kınama
unesco, daeş, bm,

Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörü Irina Bokova, terör örgütü DAEŞ’in, Suriye’nin antik Palmira kentindeki tarihi zafer takını imha etmesini sert bir dille kınadı.

Bokova yaptığı yazılı açıklamada, DAEŞ’in bu son imhasıyla, tarihten ve kültürden ne kadar çok korktuklarını gösterdiğini belirterek, "Çünkü tarihi bilmek onların suçlarını örtbas etmek için öne sürdükleri gerekçeleri geçersiz kılarken, cehaletlerini ve nefret dillerini ortaya çıkartıyor. Radikallerin korktuğu çok kültürlülük, kültürler arası diyalog ve farklı  kökenlerden gelen insanların bölgedeki buluşması bu tarihi kentteki kültürel mirasta  kendine hayat buluyor’’ ifadesini kullandı.    

DAEŞ’in, işlediği bu suça rağmen tarihin izlerini ve Suriye halkının kimliğini silmeyi başaramayacağını vurgulayan Bokova, terör örgütünün işlediği bu savaş suçlarının cezasız kalmamasını istedi. Bokova, bu suçları işleyenlerin Uluslararası Savaş Mahkemesi önünde yargılanması gerektiğini kaydetti.

DAEŞ, daha önce de 2 bin yıllık tarihi kent Palmira’daki Baalşamin ve Bel tapınaklarını yoketmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...