Tgrt Haber
26 Şubat 2016 21:46

UNICEF ve UNCHR göç yolundaki çocuklar için merkezler kuracak

UNICEF ve UNHCR sığınmacı çocukların ve ailelerinin Avrupa içindeki yolculuklarında korunması amacıyla merkezler kuracağını duyurdu.

UNICEF ve UNCHR göç yolundaki çocuklar için merkezler kuracak
unicef, bm,

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) sığınmacı çocukların ve ailelerinin Avrupa'da içindeki yolculuklarında korunması amacıyla merkezler kuracağını duyurdu.

UNICEF ve UNHCR tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, iki kurumun Avrupa'ya ulaşan ve sayıları gün geçtikçe artan çocukların ve korunmaya muhtaç diğer bireylerin korunması için kıtada sık kullanılan göç yollarında çocuklar ve aileler için özel destek merkezleri kurduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Mavi Noktalar" olarak bilinen 20 Çocuk ve Aile Destek Merkezinin, çocuklar ve aileleri için güvenli bir yer olacağı ve burada oyun oynayabilecekleri, sunulacak hayati, koruma ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri belirtildi.

Merkezler 3 ayda hizmete girecek

Merkezlerin, göç eden savunmasız aileleri özellikle de yanında refakatçisi olmayan ve ailelerinden ayrı düşen ve hastalık, travma, şiddet, istismar ve kaçakçıların eline düşme riskinde olan çocukları desteklemeyi hedeflediği ifade edilen açıklamada, şimdilik Yunanistan, Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'da açılan ve açılmak üzere olan merkezlerin tümünün gelecek 3 ayda hizmete gireceği bildirildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Uluslararası Koruma Asistanı Volker Türk, Avrupa içinde korunmasız bir şekilde hareket eden ve yanlarında refakatçileri bulunmayan çocuklar için endişelendiklerini söyledi.

Türk, merkezlerin bu çocukların belirlenmesinde kilit rol oynayacağını ve risk altında olanlara yabancı bir ortamda ihtiyaçları olan korumayı sağlayacağını ifade etti. söyledi.

UNICEF'in Avrupa'daki Sığınmacı ve Göçmen Krizi Özel Kordinatörü Marie-Pierre Poirier, göç yolundaki çocukların hayatları tepetaklak olduğunu ve yollarının her adımında kargaşa ve sıkıntıyla karşılaştıklarını hatırlattı.

Açıklamada, mavi noktalı 20 merkezin, gezici ve sosyal yardım ekipleri vasıtasıyla sınır giriş, çıkış noktaları, kayıt yerleri, bazı uygun kent merkezleri gibi seçili stratejik yerlerde yer alacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...