Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2017 14:11

United Airlines’ta bu kez de tavşan krizi yaşanıyor

ABD’de son dönemlerde adı sürekli skandallarla anılan United Airlines’ta, bu kez de kargo bölümünde taşınan tavşan öldü.

United Airlines’ta bu kez de tavşan krizi yaşanıyor
ABD,United Airlines,kargo,tavşan

United Airlines Havayollarının Londra-Chicago seferini yapan yolcu uçağında kargo kısmında taşınan dev tavşanın ölmesi üzerine şirket inceleme başlattı. 90 santimetre uzunluğundaki Simon adlı dev tavşan, Londra Heathrow Havalimanından kalkan ve Chicago’s O’Hare Havaalanına inen uçağın kargo bölümünde ölü bulundu. 10 aylık dev tavşanın yeni sahibi olan ünlü bir kişiye ulaştırılmak için yola çıktığı öğrenildi. Bir süredir zor zamanlar yaşayan United Airlines Havayolu, Simon’un ölümü için “üzücü” açıklamasında bulundu. Amerikan havayolları şirketi yetkilisi, “Bu haberi duyduğumuz için çok üzgünüz. Bizimle seyahat eden tüm hayvanların güvenliği ve refahı, United Airlines ve PetSafe ekibimiz için son derece önemlidir” dedi. Yetkili, hayvanın sahibi ile iletişim kurduklarını ve yardım teklif ettiklerini, aynı zamanda bu konuyu incelediklerini belirtti.

ABD Ulaştırma Bakanlığının 2015 yılı verilerine göre ülkedeki çeşitli havayollarında 35 hayvanın öldüğü ve bunların 14’ünün United Airlines’a ait uçaklarda görüldüğü kaydedildi. United Airlines’a ait uçaklarda 9 hayvanın da yaralandığı belirtildi. Yıl boyunca United Havayolu şirketinin 97 bin 156 hayvan taşıdığı, bu oranlara göre her 10 bin hayvandan 2.37’sinin uçuş sırasında kaza geçirdiği öğrenildi. 2015 yılı verilerinin Amerikan havayollarının bu konudaki en yüksek oranı kapsadığı vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...