Tgrt Haber
28 Haziran 2022 14:46 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:00

Üniversiteden kovulunca okulu bastı 2 profesörü öldürdü

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil şehrinde üniversiteden atılan öğrenci, okulda dehşet saçtı. Sabah saatlerinde okulu basan genç, 2 profesörü öldürdü.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Üniversiteden kovulunca okulu bastı 2 profesörü öldürdü
ırak,üniversite

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Erbil şehrindeki Selahaddin Üniversitesi'nde sabah saatlerinde facia yaşandı. Üniversiteden atılan öğrencinin okula dönüş başvurusu reddildi, öğrenince silahla üniversiteyi bastı. İlk olarak Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Kawan İsmail'i hedef alan genç, 5 kez ateş etti ardından da Mühendislik Fakültesinden Profesör Dr. İdris Hama'ya saldırdı. Dekan İsmail, kaldırıldığı hastanede, Profesör Hama Han ise olay yerinde hayatını kaybetti. Bir üniversite personeli ise yaralandı.

DEKANA TEHDİTLER SAVURUP TUTUKLANMIŞ

Vali Hoşnav ayrıca, saldırganın daha önce de dekanı tehdit ettiğini ve suç duyurusu üzerine şahsın tutuklandığını söyledi. Kefaletle serbest bırakılan saldırganın, bugün dava duruşmasına gitmek yerine okulu basarak 2 profesörü öldürdüğü ortaya çıktı. Erbil Emniyet Müdürlüğü, saldırganın yakalandığını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...