Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 12:56

Ünlü kripto para borsasında sistem hatası: Yanlış mesajlar gitti

Amerika'nın en büyük kripto para borsası, Türkiye'de de faaliyet gösteren Coinbase'ın sisteminde yazılımsal bir hata meydana geldi. Şirket, 125 bin kullanıcısına yanlış mesaj attı.

Ünlü kripto para borsasında sistem hatası: Yanlış mesajlar gitti
kripto para,kripto,coinbase,para

Dünyanın 3. büyük kripto para borsası Coinbase, yaklaşık 125 bin müşterisine yanlış mesaj yolladı. Coinbase'in yanlış mesajında güvenlik ayarlarının değiştiğine dair bilgiler yer aldı. Şirketin sözcüsü Andrew Schmitt, yanlış mesajların bir iç hatadan kaynaklandığını ''Hafta sonunun çoğunu müşterilerin sorularını cevaplamakla geçirdiğini'' açıkladı.

Coinbase, müşterilene ''2 adımlı doğrulama ayarlarınız değiştirildi'' mesajı gönderildikten sonra durumu düzeltmek için mesajın yanlışlıkla gittiğine dair yeni bir e-posta attı. Andrew Schmitt, herhangi bir 'hackleme' durumunun söz konusu olmadığını ''Birden sistem hata gibi şeyler göndermeye başladı ancak bu kötü niyetli veya üçüncü taraf bir hata değildi" diyerek açıkladı.

Schmitt, "Müşterilerimizle güven oluşturmanın tek yolunun, işleri berbat ettiğimizde şeffaf olmak olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Ünlü kripto para borsasında sistem hatası: Yanlış mesajlar gitti

''MESAJ GELİNCE ÖLÜMÜNE KORKTUM''

Bir Coinbase müşterisi ise CNBC'ye yaptığı açılamada şirketin iki faktörlü kimlik doğrulamasının değiştirildiğine dair e-postasını aldığında alarma geçtiğini söyledi. Müşteri, bilgisayar korsanlarının hesapları ele geçirmeye çalıştığını sandığını belirtti ve korkusunu şu sözlerle dile getirdi:

"Mesaj gelince ölümüne korktum. Kızım ile iletişime geçtim. O gün, torunum için yaptığı yatırım olan 60 bin 298 dolarlık kripto parayı sattım.''

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta da Coinbase müşterilerinin bir bölümünün hesapları saldırıya uğramış, daha sonra yardım talep etmek için şirkete ulaşamadıklarını aktarmıştı. Kişilerin 223 milyon dolarlık kripto parası bulunan Coinbase de, hesapları üçüncü bir tarafça ele geçirilen müşteriler için sesli ve canlı sohbet sunarak müşteri hizmetlerini iyileştirdiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...