Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2022 10:54

Mahkemeden Novak Djokovic kararı! Serbest kaldı

Avustralya Mahkemesi, ünlü tenisçi Novak Djokovic'in vizesinin haksız yere geçersiz sayıldığına hükmederek sınır dışı edilmesi kararını iptal etti.

Mahkemeden Novak Djokovic kararı! Serbest kaldı
Novak Djokovic,Koronavirüs

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi, ünlü tenisçi ‘Novak Djokovic’ kararını verdi. Mahkeme Djokovic’in vizesinin haksız gerekçelerle geçersiz sayıldığına hükmetti ve sınır dışı edilmesi kararını iptal etti. Novak Djokovic, Koronavirüs aşılarını yaptırmayarak sağlık muafiyeti belgesiyle Avustralya Açık'a katılmak için Melbourne Havalimanı’na geldi. Havalimanında ülkeye giriş vizesi iptal edilen ve sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan Novak Djokovic, sığınmacıların gözetim altında tutulduğu bir otele yerleştirilmişti. 

Mahkemeden Novak Djokovic kararı! Serbest kaldı

Federal Mhkeme, Novak Djokovic'in sınır dışı edilme kararının mantıklı gerekçelere dayanmadığı kararına hükmetti. Sırp tenisçinin vize iptali sonrasında yerleştirildiği ve sığınmacılarla birlikte gözetim altında tutulduğu otelden serbest bırakılmasına karar verdi. Federal mahkemenin kararının ardından Djokovic'in Avustralya Açık'ta mücadele etmesinin önünün şimdilik açıldığı kaydedildi.

3 YIL AVUSTRALYA'YA GİREMEME TEHLİKESİ

Hükümet avukatı Chris Tran, vize iptali kararının bozulmasına rağmen Avustralya'nın vize iptali için tekrar başvurabileceğin söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...