Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2022 11:33 - Güncelleme : 28 May 2022 11:46

Ünlü Türk doktor ABD’de kiralık katil tutmaktan tutuklandı 

ABD’de Koronavirüs ve kanser tedavisine yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren Dr. Serhat Gümrükçü, kiralık katil tutarak cinayete karışmak suçlamasıyla tutuklandı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Justice
Ünlü Türk doktor ABD’de kiralık katil tutmaktan tutuklandı 
Serhat Gümrükçü,Koronavirüs

ABD’de Los Angeles merkezli “Enochian BioSciences”ın kurucu ortağı Dr. Serhat Gümrükçü (39) ve şirketin Bilgi Teknolojileri Direktörü Berk Eratay (35), Gregory Davis adlı bir kişinin öldürülmesi için kiralık katil tutmakla suçlandı. 2018 yılındaki bir cinayetle suçlanan Gümrükçü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gregory Davis’in Vermont eyaletindeki evinden kaçırılarak öldürüldü kaydedildi. Yapılan açıklamada cesedinin 7 Ocak 2018’de kilometrelerce uzakta, elleri bağlı, başı ile göğsüne kurşun isabet etmiş halde bulunduğu belirtildi. 

Ünlü Türk doktor ABD’de kiralık katil tutmaktan tutuklandı 

Soruşturmanın ilk aylarında Jerry Banks ve Lee Ethridge isimli iki Amerikalı Davis’i kaçırıp cinayeti işlemek suçuyla tutuklandı. Ancak Gümrükçü ve Eratay da cinayete azmettirmekten tutuklandıklarına dikkat çekildi. İki Türk’ün Davis ile ne tür bir ilişkileri olduğu araştırılmaya devam ediyor. Çıkarıldıkları ilk duruşmada tutuklanan Türklerin, suçlu bulunmaları durumunda müebbet hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

ÇALIŞMALARIYLA TIP DÜNYASINDA ADINI DUYURDU

ABD’de 2013’ten beri kanser ile enfeksiyon hastalıkları alanında hücre ve gen tedavisi araştırmaları yürüten Dr. Serhat Gümrükçü, son olarak koronavirüsü hücresel düzeyde yok edebilmeyi hedefleyen tedavi yöntemi sayesinde tıp dünyasında adını duyurmuştu.

Kaynak: Justice
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...