Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2019 22:01

Ürküten salgın! 28 eyalette ortaya çıktı

ABD'de yıl başından bu yana devam eden kızamık salgınının görüldüğü eyalet sayısı 28'i bulurken, vaka sayısı da 1022'ye ulaştı.

Ürküten salgın! 28 eyalette ortaya çıktı
salgın,dünya

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ABD'nin birçok eyaletinde  yaşanan kızamık salgınıyla ilgili güncel rakamları açıkladı. Salgının son olarak Virginia ve Idaho eyaletlerinde görüldüğü  aktarılan açıklamada, böylece kızamık vakalarının görüldüğü eyalet sayısının 28'e  çıktığı kaydedildi. Açıklamada, 2019 başından bu yana ülkede rastlanan kızamık vakası  sayısının da 1022'yi bulduğunun altı çizildi. ABD'de bu yıl başından beri kaydedilen kızamık vakaları, son 27 yılın  en yüksek oranını oluşturuyor. ABD'de, 2000'de kızamığın tamamen yenildiği duyurulmuştu.

New York kentinde ay başında özellikle Yahudilerin yoğun yaşadığı  bölgelerde yayılan kızamık nedeniyle acil sağlık durumu ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...